Vekon BV logo. partner in productie

One-piece-flow

Om verspillingen in productie zoals wachten, voorraden, afkeur e.d. te voorkomen richten we ons middels ‘One-piece-flow’ op de inrichting van de productie van uw besturingssysteem. Dit heeft als doel om een enkel stuks net zo efficiënt te kunnen maken als bij serieproductie.

Bij One-Piece-Flow (of stuksproductie) wordt gestreefd naar het continu doorstromen van een individueel product. Dit houdt in dat de besturingskast zoveel mogelijk in beweging (of  ‘in bewerking’) is. Deelbewerkingen worden direct afgemaakt en de volgende bewerking wordt direct opgepakt totdat het product klaar is

Doordat ieder product in bewerking blijft totdat het klaar is, wordt de doorlooptijd verkort en worden voorraden gereduceerd. Ook is er minder risico op afkeur van batches en wordt de administratie en het maken van een planning eenvoudiger.

Daarbij is One-Piece-Flow een goed aanknopingspunt om tot een continu verbeterende organisatie te komen. Continu verbeteren is mensenwerk en komt van de grond omdat onze medewerkers gemotiveerd zijn om elke dag hun werk, onze processen en daarmee uw product beter te maken.

Hierbij is het One-Piece-Flow concept, dat fouten zo snel mogelijk aan het licht brengt, een grote stap.

Vekon’s kennis rondom One-Piece-Flow zorgt bij haar klanten voor:

  • Snellere doorlooptijd
  • Continu verbetering
  • Kleinere kans op ‘batch’ fouten en afkeuringen