Vekon BV logo. partner in productie

Ambassadeurs van Brabants Besten: innovatieve werkgevers met hart en ziel

Brabants Besten zijn ondernemers in de provincie Noord-Brabant die het goede voorbeeld geven door werkgeverschap en bedrijfsvoering optimaal in te vullen. Niet alleen voor zichzelf en het bedrijf, maar ook voor hun werknemers en hun omgeving. Zij zetten hun medewerkers op een vernieuwende wijze in en benutten de mogelijkheden van de Brabantse beroepsbevolking. Hiermee zijn zij een inspiratie voor anderen en daarom heeft gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant ze op 16 januari 2019 benoemd tot Brabants Besten.

De onderscheiden ondernemers doen dat bijvoorbeeld door mensen met een handicap aan te nemen en te begeleiden, door mensen op de werkvloer meer inspraak te geven over de inrichting van het werk, door een programma op te zetten waardoor oudere medewerkers langer fit blijven of door mensen zonder werkervaring binnen hun bedrijf op te leiden.

De gemeente Drimmelen mag met trots vermelden dat 3 van de 24 Brabants Besten 2019 hun bedrijf in deze gemeente gevestigd hebben. Deze 3 ondernemers die op 16 januari 2019 officieel benoemd zijn tot Brabant Besten 2019 zijn:

  • Judith Vermeulen (Opera Group in Made)
  • Dieuwke Simonis-Stellinga (Onze Kerk in Hooge Zwaluwe)
  • Huub de Koning (de Koning Groep B.V. gevestigd in Drimmelen)

(Op de foto vlnr. Dieuwke Simonis-Stellinga van restaurant ‘Onze Kerk’, Judith Vermeulen van de Opera Group, Wethouder Lieke Schuitmaker en Burgemeester Gert de Kok van de Gemeente Drimmelen)

Judith Vermeulen (Opera Group in Made)

Specialist in: elektrotechnische besturingssystemen

Wat vindt zij belangrijk?

Mede-eigenaar Judith Vermeulen ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor een betere instroom in de techniek. Opera wil op een andere manier kijken naar de mogelijkheden van mensen en veel investeren in scholing.

Wat levert het op?

Automatisering en innovatie vragen om anders geschoolde mensen. Hiervoor heeft Opera een speciaal scholingsbudget. Daarmee hebben medewerkers zonder technische achtergrond de kans gekregen om elektromonteur te worden.

Judith Vermeulen over haar ambassadeurschap voor Brabants Besten 2019:

“Ik zie het als mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om meer jonge mensen kennis te laten maken met veel verschillende onderdelen van techniek en daardoor interesse te wekken voor beroepen en richtingen waarvan het bestaan in eerste instantie zelfs niet bekend was. Dit doe ik actief door intern excursies te organiseren voor verschillende leeftijdscategorieën, presentaties op scholen en congressen te geven, en deelname in verschillende brancheorganisaties en werkgroepen waar dit thema hoog op de agenda staat. Uiteraard is er nog een persoonlijke ambitie om juist ook meer meisjes voor techniek te laten kiezen. Al deze activiteiten krijgen door mijn ambassadeurschap een groter podium. En met de andere ambassadeurs kunnen we krachten bundelen.”

Van alle (her)benoemde ambassadeurs van Brabants Besten in 2019 komen er 8 uit de regio West-Brabant. Zij worden in dit artikel van BN/DeStem nog eens speciaal uitgelicht.