Vekon BV logo. partner in productie

Meer efficiency, meer flexibiliteit, door geïntegreerde engineering…

door: Chris Brouwer – E-Plan Software & Services

Machinebouwers en system integrators staan op een kruispunt: hoe blijven we de komende jaren succesvol ? Innovaties volgen elkaar zo snel op dat producten sneller op de markt moeten komen. Om concurrerend te blijven is dan ook een kortere time to market vereist. Daarbij zorgt toenemende concurrentie uit Azië voor sterke prijsdruk. Bovendien stellen opdrachtgevers steeds hogere eisen aan de kwaliteit.

Kortom; het moet sneller, beter en vooral goedkoper. Tegelijertijd verdwijnt veel materiaal- en engineeringskennis doordat de engineers van de babyboomgeneratie met pensioen gaan. En hooggekwalificeerd technisch personeel is steeds lastiger te vinden op de arbeidsmarkt. We zullen dus met minder mensen meer moeten doen. Het beter integreren van de engineering in het tot-stand-komings-proces is een belangrijk antwoord op deze ontwikkeling.

E-Plan, de softwareleverancier van Vekon, schreef het whitepaper Geïntegreerde Engineering waarin u praktische handvatten aangereikt krijgt voor een diepgaande digitalisering van de bedrijfsprocessen, van sales tot en met service, met daarin een centrale rol voor een efficiënt en flexibel engineeringproces.

Via de link Geintegreerde Engineering; meer efficiency, meer flexibiliteit… kunt u het whitepaper van E-Plan downloaden.

Bron: E-Plan Efficient Engineering