Vekon BV logo. partner in productie

Vekon deelnemer Girlsday 2019

Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Girlsday 2019

Girlsday 2019 vond plaats op donderdag 11 april en werd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap georganiseerd.

Girlsday 2019 bij Vekon BV

Waarom deelnemen

Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en opleidingen. Het bezoek aan een bedrijf kan helpen de blik van meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Binnen bedrijven dringt ook steeds meer het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt. Deelnemende bedrijven hebben gemerkt dat de betrokkenheid en de bereidheid van (vrouwelijke) medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is. De bedrijven ervaren het als positief om het contact met scholen in de omgeving te onderhouden.

Girlsday traktatie 2019 bij Vekon BV

Rol Vekon Besturingstechniek B.V.

Vekon is partner voor de productie van elektrotechnische besturingssystemen van machinebouwers in de Benelux. Deelname aan Girlsday is één van de activiteiten van Vekon voor meer maatschappelijke betrokkenheid en bevordering van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Judith Vermeulen, directeur en mede-eigenaar van Vekon, zorgt in de regio onder andere voor de coördinatie van Girlsday en bemiddelt tussen scholen en bedrijven om de juiste partijen met elkaar in contact te brengen. Daarnaast organiseert zij samen met de dames binnen Vekon voor de ontvangst van 45 meisjes van het Dongemond College uit Made en Raamsdonksveer en laat hen op een interactieve manier kennis maken met elektrotechniek. Zij krijgen daarbij medewerking van Rachel Kuiphof, studente renovatie op het SUMMA-college in Veldhoven. Rachel is 19 jaar en ambassadeur van de techniek. In haar presentatie neemt Rachel de meiden op een leuke en ontspannen wijze mee op verkenning in de veelzijdige wereld van de techniek.

BN/DeStem pakte dit onderwerp goed op en interviewde een aantal meisjes die aan girlsday hebben meegedaan.

Internationaal

De oorsprong van Girlsday ligt in Amerika, waar sinds 1993 de ‘Take-Our-Daughters-To-Work-Day’ wordt georganiseerd. Doel van deze dag is om meisjes de waarde van een goede opleiding en toekomstige carrièremogelijkheden te laten zien. Ook in Duitsland is Girlsday al jaren een groot succes. In 2001 vond in Duitsland de eerste Girls’Day – Mädchen-Zukunftstag plaats, waarna vele landen volgden. Momenteel vindt Girlsday onder andere in Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen en Kosovo plaats.