Vekon BV logo. partner in productie

Vekon maakt 25 jaar compleet met mooi feest

Op 19 en 20 april jl. hebben we bij Vekon ons 25-jarig bestaan gevierd. Dit jubileum stond in het teken van een korte historische beschouwing en een blik naar de toekomst van de panelenbouw. Daarnaast werden onze relaties en medewerkers in het zonnetje gezet als dank voor 25 jaar prettige samenwerking.

Vekon werd op 1 april 1993 opgericht door Nico en Judith Vermeulen. Samen met haar vader zette dochter haar eerste stappen in het ondernemerschap door kabels en connectoren samen te stellen voor machinebouwers in de omgeving. Dat was in Made.

Niet lang daarna groeide het bedrijf al uit haar jasje en verhuisde naar een groter pand in Wagenberg. De assemblage activiteiten werden uitgebreid met het samenstellen van besturingskasten en –panelen. Nick Simonis nam in 2001 het aandeel van vader Vermeulen over en het bedrijf groeide tot zo’n 20 medewerkers.

Door een uitstapje richting het vakgebied van de modulebouw kende het bedrijf op het hoogtepunt in 2005 inclusief haar flexibele arbeidskrachten zo’n 45 medewerkers. Ook de locatie in Wagenberg was daarmee te klein geworden en men verhuisde naar de huidige locatie in Made. Die werd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum gedeeltelijk leeg geruimd en in gepast wit omgetoverd tot een prachtige demo- en feestgelegenheid.

Diverse afnemers leverden een bijdrage aan de feestvreugde door het beschikbaar stellen van een demonstratie opstelling. Zo stond er een draaideur en een toegangspoort waarvan Vekon de besturingen maakt, een scheepslessenaar die bij Vekon werd samengesteld naast een VR-besturing waar een van de klanten van Vekon mee werkt. Ook de vr360experience van Opera werd gedemonstreerd. Daarmee geven we de toehoorders een kijkje op ons nieuwe samenwerkingsverband en daarmee een blik in de toekomst van onze organisatie.

Binnen dat kader gaf Theo Gerritzen van Rittal een lezing over de ontwikkeling van de maakindustrie en meer specifiek de panelenbouw in de toekomst. Aansluitend maakte de bijdrage van Jaap Bressers onder de titel ‘Waar een wiel is, is een weg’ veel indruk. Jaap plaatste op ludieke wijze alles rondom ondernemen, carrière en gezondheid in het juiste perspectief. Een bijdrage rondom het leven en de uitvindingen van Nikola Tesla door Jan de Lint maakte onze cirkel rondom de elektrotechnische assemblage rond. En dat alles onder leiding van dagvoorzitter Rens Merkelbach.

Natuurlijk werd tijdens de feestdagen met een hapje en een drankje de inwendige mens niet vergeten.  Tot groot genoegen konden we deze dagen dan ook veel klanten en leveranciers ontvangen. Het prachtige weer en de mooie omgeving leverden een goede bijdrage aan de geweldige ambiance.

Ook waren we zeer verheugd met alle bezoek van onze medewerkers en hun familie. Zij kregen een goede indruk van de werkzaamheden waar Vekon vandaag de dag en in de toekomst mee bezig is.

Langs deze weg danken we eenieder graag voor hun bezoek en hun bijdrage aan twee zeer geslaagde jubileumdagen. De opbrengst van alle schenkingen kwam ten goede van het Nationaal MS fonds.