Vekon BV logo. partner in productie

Overwegingen rondom uitbesteden

Uitbesteden van de productie van uw besturingssystemen en gerelateerde processen kan ook voor uw onderneming lonend zijn.

Vekon biedt alle ondersteuning om te helpen bij het maken van de keuze die past bij uw bedrijf. We hebben ervaring bij het nemen van make-or-buy-beslissingen en kunnen – indien van toepassing – de meest geschikte toeleverancier(s) voor u selecteren en contracteren. Het opzetten, onderhouden en verbeteren van de samenwerking met klant en leverancier is ons dagelijks werk.

De beslissing of u processen gaat uitbesteden is van vele factoren afhankelijk. Welke activiteiten wilt u uitbesteden en waarom ? Wilt u dat de externe partij ook de regie over uw toeleveringsketen voert ? Wat moet uitbesteden (financieel) opleveren ? En welke samenwerkingsvorm past het beste bij uw bedrijf ?

Wij hebben de expertise in huis om u adequaat te ondersteunen. Leveranciersselectie kan namelijk worden gebaseerd op 5 cruciale factoren, de 5 C’s:

  • Corporate strategy
  • Culture
  • Costs
  • Co-operation
  • Control

Deze factoren bieden een goede leidraad bij uw zoektocht naar de partner die ervaring heeft en past bij de werkzaamheden die u wilt uitbesteden. Ook elementen als kwaliteit, tijdigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn natuurlijk belangrijk naast zaken als prijs, informatievoorziening en procesbeheersing.

Vekon staat u graag bij om tot een goede uitbestedingsovereenkomst te komen. Daartoe geeft het ‘Vekon Outsourcing Support’-model een goed kader. Dit model biedt een logische samenhang van relevante processen op management-, primair en ondersteunend niveau.

Vanzelfsprekend worden vanuit beide organisaties medewerkers van verschillende disciplines betrokken om het traject rondom uitbesteden goed te organiseren.