Vekon BV logo. partner in productie

Supply Chain Management

Supply Chain Management (SCM) van Vekon is gericht op de operationele aansturing en controle van de gehele leveranciersketen om zo de efficiency te verhogen en de beschikbaarheid van onderdelen en eindproducten te verbeteren.

Onder de noemer ‘Vekontrol’ werken we samen met uw toeleveranciers aan verbetering van de processen in de toeleveringsketen. Een optimaal functionerende toeleveringsketen in de maakindustrie zorgt voor lagere kosten, snellere levering en een goede kwaliteit. Met SCM richt Vekon zich op het beheersen en optimaliseren van de informatie-, goederen- en geldstroom binnen en tussen de schakels.

Een optimaal functionerende toeleveringsketen in de maakindustrie zorgt voor lagere kosten, snellere levering en een goede kwaliteit

Inschakelen van Vekon voor het optimaal organiseren van de toeleveringsketen brengt:

  • Tijdige en betrouwbare leveringen van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheden;
  • Kostenreductie door minder verspilling;
  • Hogere reactiesnelheid bij veranderingen in de vraag tegen redelijke kosten;
  • Betrouwbaarheid door continuïteitswaarborging van de leveringen;
  • Flexibiliteit door snelle en kosteneffectieve reactie op verstoringen;
  • Innovatie door nieuwe methoden van producten maken en leveren.

Samen kunnen we het beter doen dan de partijen in de toeleveringsketen afzonderlijk. Gezamenlijk moeten we zo veel mogelijk waarde creëren en zo min mogelijk verspillen. We evalueren daartoe de prestaties van  toeleveranciers op het gebied van kwaliteit, logistiek, technologie en kosten. Hierdoor wordt duidelijk wat succesvol is en waar verbeteringen mogelijk zijn.