Bedrijf - Vekon

Vekon maakt slimmer

Ontdek onze toegevoegde waarde

Maak kennis met Vekon

Elektrotechnisch ontwerp
& productie

Vekon is opgericht in 1993 en sindsdien uitgegroeid tot een specialist voor het ontwerpen én produceren, naast het eventueel uit voorraad leveren, van elektrotechnische besturingssystemen. Vanuit onze vestiging in Made werken zo’n 30 professionals aan maatoplossingen voor klanten in binnen- en buitenland. Hierbij handelen we altijd vanuit de vraag: Hoe kunnen we van maximale toegevoegde waarde zijn tegen zo laag mogelijke kosten?

Sneller, beter, efficiënter

Samen met medewerkers, klanten en toeleveranciers denken we graag buiten de bestaande kaders. Zowel op het gebied van ontwerp als op het vlak van het logistieke traject. Dit leidt regelmatig tot product- en procesinnovaties die de prestaties in de hele keten bevorderen. Naast scherp geprijsde kwaliteitsproducten en -diensten, kunt u van ons snelheid en flexibiliteit verwachten. We garanderen de beschikbaarheid van mensen, middelen en product.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze visie

In de Nederlandse maakindustrie daalt de beschikbaarheid van technisch opgeleid personeel en groeit de behoefte aan volume en snelheid. Kennis, capaciteit en korte levertijden zijn op termijn waardevol.

Door te investeren in de ontwikkeling van eigen personeel kan Vekon voorop blijven lopen in de markt van kleine volumes met een grote diversiteit en zo voorkomen dat bedrijven uitwijken naar het buitenland voor hun productie. Mede hierdoor wil Vekon op een sociale en inclusieve manier een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven in de toekomst.

Door ketengerichte optimalisatie en het bieden van zowel Engineer To Order (ETO) als Configure To Order (CTO) oplossingen, moet Vekon uitgroeien tot een ‘voorkeursleverancier’ voor de (Nederlandse) apparaten- en machinebouw.

We onderschrijven het grote belang van de maakindustrie in Nederland in economisch opzicht maar ook in het kader van duurzaamheid. Om vervuilend transport over de aarde te verminderen zal nu en in de toekomst steeds meer moeten worden geproduceerd op het continent waar ook de afzetmarkt zich bevindt.

Onze missie

Wij zien de maakindustrie als motor voor innovatie en economische groei én wij geloven in de kracht van samenwerking bij het succes van die maakindustrie. Verschuivingen in taken en verantwoordelijkheden binnen de industriële toeleveringsketen vragen van toeleveranciers om daarin steeds meer te delen. Vekon, voor de ontwikkeling en productie van elektrotechnische besturingssystemen, wil binnen dat kader haar klanten steeds slimmer bedienen met kwaliteitsproducten en diensten. Door te blijven investeren in ontwikkeling van kennis en capaciteit, product- en procesinnovatie groeien we uit tot voorkeurspartner voor apparaten- en machinebouwers in binnen- en buitenland.

Kernwaarden

 • Vakmanschap
 • Betrouwbaar
 • Innovatief
 • Betrokken
 • Passie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bekijk hier onze bedrijfsvideo
Vekon staat voor:

Expertise rondom slim ontwikkelen en produceren
Flexibiliteit door modulair ontwerpen en bouwen
Innovatieve oplossingen door continu investeren

Neem contact op voor meer informatie

Partner in hardware engineering

Meedenken bij het ontwerp van de besturingssystemen van de klant, het doorvoeren van correcties of aanpassingen in het elektrisch schema, het leveren van as-built tekeningen e.d. zijn zaken die steeds meer van de organisatie als elektrotechnisch partner en toeleverancier gevraagd worden.

Partner in productie

Productie

Vekon is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en – desgewenst uit voorraad – leveren van elektrotechnische besturingskasten en –systemen. We werken direct voor apparaten- en machinebouwers, maar assembleren ook besturingskasten en -panelen voor klanten in de installatie, transport, offshore en maritieme sector. Dit doen we zowel seriematig als op projectbasis.

 • Expertise rondom proces- en ketenoptimalisatie
 • Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid
 • Ontzorgt op Vekontioneel niveau
 • Voegt waarde toe aan uw productieproces

Maatwerk in advies en ontwerp

Hardware Engineering

Als elektrotechnisch ontwerp- en adviesbureau is Vekon actief op het gebied van Industriële Automatisering. Naast maatwerk in het (her)ontwerpen van besturingssystemen, leveren we, waar nodig, ook professionele en flexibel in te zetten engineering. Zo bent u van A tot Z verzekerd van de benodigde kennis en capaciteit.

 • Ruime ervaring met complexe technische vragen
 • Kennis van geavanceerde productieprocessen
 • Flexibele beschikbaarheid technische experts
Neem direct contact op

Directie

Judith Vermeulen

Algemeen directeur Meer informatie

Onze partners